10x Op schoolreisje met juf Ank

Schoolreisje juf Ank

Juf Ank kennen we waarschijnlijk allemaal wel al, het is DE juf van de nieuwe serie luizenmoeders! Ook juf Ank moet waarschijnlijk één keer per jaar op schoolreisje.

Schoolreisje juf Ank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat schiet juf Ank in de aanloop van, tijdens en na terugkomst van het schoolreisje in haar hoofd?

1. Alle ouders hebben via de nieuwsbrief meegekregen wat de kinderen moeten meenemen en niet moeten vergeten. Puntsgewijs heeft juf Ank alles opgesomd, duidelijkheid staat voorop!

2. Juf Ank heeft ervoor gezorgd dat de kinderen bedrukte t-shirts aan hebben met het mooie logo van de school Klimop. Ook juf Ank is herkenbaar met het logo van de school, zij draagt een ‘hippe’ pet met haar naam en het logo van de school.

3. De dag vóór het schoolreisje belt juf Ank nogmaals de busmaatschappij op om te checken of de bussen wel echt om 8.45 uur op school kunnen vertrekken. Ook stiptheid staat hoog bij haar op het lijstje.

4. Groepjes worden gemaakt op voorhand, niet de dag zelf, de kinderen moeten vooraf duidelijkheid hebben in welk groepje en bij welke begeleider ze zitten. De begeleider krijgt een hele uitleg op papier mee, deze is sowieso geplastificeerd, een van de grote hobby’s van juf Ank.

5. Voor het verlaten van de klas wilt juf Ank een mooie rij hebben met vaste maatjes en de rij is in een vaste volgorde. Juf Ank oefent de rij als energizer een aantal keren in de week naar aanloop van het schoolreisje.

6. Weervoorspellingen worden een maand op voorhand nauwkeurig bestudeerd door juf Ank, ook voor een alternatief programma wordt er gezorgd.

7. Juf Ank oefent allerlei leuke liedjes met de kinderen om in de bus te zingen, wat denk je van; ‘we zijn er bijna!’ en ‘we hebben een potje met vet!’. Deze liedjes en nog veel meer zitten in het uitgebreide repertoire van juf Ank.

8. Als de kinderen eenmaal veilig in de bus zitten mogen de kinderen allemaal heel goed zwaaien naar de papa’s en mama’s die de kinderen uitzwaaien. Ook juf Ank zwaait voor één keer hartstochtelijk mee.

9. Bij terugkomst van het schoolreisje mag het verstoppen in de bus en doen alsof de kinderen er niet meer zijn zeker worden gespeeld. Juf Ank toont haar beste stukje drama, want ze is zeer blij dat ze alle kinderen weer heelhuids heeft thuisgebracht.

10. Als juf Ank weer thuis is stuurt ze al haar collega’s een mail met de vraag voor tips en tops voor komend schooljaar. Juf Ank staat zeker open voor verbeteringen, maar ze kan er niet tegen als ze hier geen reacties op krijgt…. een reminder dan maar met de namen van collega’s die wel hebben terug gemaild en een CC naar de directeur er natuurlijk ook bij.

Ik kijk nu al uit naar de aflevering waarin juf Ank op schoolreisje gaat, hopelijk zit het schoolreisje in deze serie en anders is het misschien een leuk idee voor het nieuwe seizoen!!

Leave a reply