Babyshower in de klas

babyshower in de klas

Op mijn site heb ik eigenlijk al een hele tijd niks persoonlijks meer gedeeld kom ik nu achter. Zo heb ik ook niet laten weten dat ik zwanger ben en rond 15 november ons eerste meisje verwacht.

Afgelopen vrijdag was mijn laatste werkdag in groep 3/4, ik wilde samen met de kinderen er een klein feestje van maken. Zo kwam ik op het idee om een babyshower te doen met de kinderen. Op mijn welgeliefde facebookpagina middenbouwwereld stelde ik de volgende vraag:

Volgende week mijn laatste week voor mijn zwangerschapsverlof in gaat. Ik wil vrijdag na de kleine pauze nog iets leuks met de kinderen doen, wat niet al te veel voorbereiding vraagt (lees: moeheid slaat nu echt toe) iemand leuke gemakkelijke babyshower ideetjes?

 

Er kwamen heel veel leuke reacties op die ik hieronder graag met jullie deel:

 • Buikomvang raden door een stuk wol van een een bol wol af te meten en knippen. Daarna passen en lachen natuurlijk
 • Je kan ook kinderen (evt met hulp) woorden laten uitbeelden die met de verzorging van baby’s te maken hebben. Denk aan: speen, luier etc.
 • Geboortekaartje laten maken. De naam, het gewicht en de datum moeten de kinderen dan ook raden.
 • Bij mij hadden de klassenmoeders het een en ander georganiseerd. Ze hadden allemaal iets lekkers gemaakt en meegenomen. In de kring hebben we lekker wat gekletst, lekker wat gegeten en er waren kinderen met een mooie tekening of cadeautje.
 • Speentjes laten verstoppen en zoeken met warm / koud.
 • Laten raden hoeveel snoepjes er in een flesje passen (en die trakteren).
 • Het geslacht van de baby laten raden – naam opschrijven en roze of blauwe sticker plakken.
 • De kinderen op een kleurplaat van een rompertje schrijven of het een jongen of meisje zou zijn, naam, gewicht en lengte voorspellen. Met deze rompertjes een slinger gemaakt.
 • High-tea. Ieder neemt wat lekkers mee. Limonade en thee erbij. Eventueel een leuk filmpje.
 • Spel jongens tegen de meiden waarbij je alle handelingen met je mond moet doen. (Beschuit boter en muisjes, luier uitdoen etc.)
 • Wie kan het snelst een babypop aankleden?

Wat heb ik gedaan met mijn groep 3/4?

 • Het eerste spelletjes was: ‘the frozen baby’. Oftewel een mini babytje ingevroren in een ijsblokjes. Dit spelletje heb ik ook gedaan op mijn eigen babyshower. Het is eigenlijk heel simpel; de eerste bij wie het water breekt en het babytje wordt geboren heeft gewonnen. Ik heb bij de kinderen in mijn klas niet gesproken over water breken, maar gewoon over bij wie de baby het eerste uit het ijsblokje komt heeft gewonnen. Het spelletje heb ik gespeeld per groepje (ik had niet genoeg babytjes). De babytjes komen van alieexpress. Hilariteit ten top! Het winnende groepje kreeg een snoepspekje.
 • frozen baby

 

 

 

 

 

 • Tijdens het eerste spelletje zijn de kinderen gestart met het maken van een geboortekaartje. Ik heb even met ze gepraat over hoeveel een baby weegt en dat een baby rond een bepaalde periode wordt geboren. Er werden de leukste namen verzonnen, maar de naam die wij hebben uitgekozen zat er niet tussen. De kinderen hebben echt hun best gedaan op het kaartje, zo leuk om te zien. De kaartjes heb ik mee naar huis genomen om samen met mijn vriend nog eens te bekijken. Ik heb de kinderen beloofd dat ze de kaartjes terug krijgen als ik de baby kom laten zien op school.
 • Het tweede spelletje wat mijn buikomvang raden door een stuk wol van een bol wol af te knippen. Dit heb ik weer in groepjes gedaan. De kinderen vonden het erg leuk. Een meisje van mijn groep kwam erg dicht in de buurt. Zij heeft toen weer een spekje verdiend.
 • Er moest natuurlijk ook iets lekkers worden gegeten. De kinderen kregen van mij een cupcake die ze zelf met slagroom en sprinkels mochten versieren.
 • Tijdens het smullen van de cupcake hebben we samen gezellig naar de film Minoes gekeken op netflix.

babyshower in de klas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een erg gezellige ochtend (ik ben na de kleine pauze begonnen met de babyshower). Bij het naar huis gaan kregen ze nog allemaal een snoepspeentje met een klein lief briefje. De kinderen wilde allemaal nog graag een knuffel en toen ben ik samen met ze naar buiten gelopen.

Nu kan ik gaan genieten van mijn verlof dat door de herfstvakantie een weekje eerder is begonnen. Ik ben donderdag 36 weken zwanger. Alles gaat tot nu toe helemaal goed, de opruimwoede is begonnen en ik heb vandaag al een heerlijk middagdutje gedaan. Dit weekend is de babycam geïnstalleerd. Stiekem open ik af en toe de app en bekijk ik het nu nog lege bedje, zo spannend en mooi dat hier over een paar weekjes ons nu al liefste meisje in zal liggen.

Mijn site zal ik wanneer ik daar zin in heb updaten met nieuwe ideetjes, maar dit ligt natuurlijk helemaal aan hoe ik mij voel. Voor nu een hele fijne avond, ik kruip zo lekker onder een heerlijke fleece dekentje de bank op!

Leave a reply