De drakendokter – een doldwaas kinderboek!

Van de uitgeverij Graviant heb ik het boek de drakendokter ontvangen. Graviant is een uitgeverij die al meer dan 30 jaar gespecialiseerd is in het ontwikkelen en uitgeven van diverse leermiddelen. Hun visie is leren vanuit de gedachte van het kind. Zo is denk ik ook het boek de drakendokter ontstaan. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar t/m 12, maar eigenlijk is het gewoon een super leuk boek voor zowel jong als oud!

De schrijfster van het boek is een moeder, Ingrid Bilardie, met een kind met ASS. Op de cover van het boek staat ook dat De Drakendokter is geschreven door Ingrid Bilardie en haar negenjarige zoon Kilian. Via haar facebook pagina heb ik ontdekt hoe zij haar zoon heeft meegenomen in het proces. Elke avond las ze voor, wat ze die dag geschreven had. Killian vertelde aan haar, hoe volgens hem het verhaal verder moest gaan. Uit al de ideetjes van Kilian, koos ze wat ze het beste bij het verhaal vond passen. Een nieuwe hoofdstuk las ze de volgende avond voor. In twee weken heeft ze samen met haar zoon het verhaal bedacht. Mooi om dit proces zo te verwoorden!

Ik heb het boek met veel plezier gelezen en ik heb mij proberen in te leven in hoe een kind, zowel met als zonder ASS, het boek zal ervaren.

De Drakendokter is een doorlopend verhaal en bevat extra aanwijzingen en herhalingen, zodat het verhaal elke dag goed gevolgd kan worden. Kinderen met ASS vinden het namelijk erg moeilijk om een selectie te maken tussen verschillende informatie die een verhaal weergeeft. Ook is het fijn dat de hoofdstukken niet al te lang zijn en het einde van elk verhaal niet te spannend is geschreven. Je kunt je als lezer echt inleven in Kilian, de drakendokter, of juist in Gideon de draak.

Gideon de draak heeft een probleem en daarom gaat hij naar Kilian, de drakendokter. Kilian gaat in een heel oud boek opzoek naar de ‘drakenziekte’ en wanneer hij eindelijk weet wat er met Gideon aan de hand is probeert hij hem beter te maken… dit lukt niet meteen! Hoe het verhaal verder afloopt moet je zelf maar lezen in het drakenverhaal.

Wat ik ernaast heel tof vind is dat bij het boek ook allerlei lesideeën zijn geschreven, zodat je er een heel project om heen zou kunnen opzetten. Ik denk dat het verhaal dan alleen nog maar meer gaat leven in de klas. Je kunt het boek natuurlijk ook zelf thuis voorlezen of laten lezen door je kind.

Dit boek kun je nu winnen door via mijn facebook het drakenbericht te delen en mijn pagina te like. Einde volgende maand maak ik de winnaar bekend!

De winnaar heeft een persoonlijk bericht gekregen, veel plezier ermee!! 

One comment on “De drakendokter – een doldwaas kinderboek!

Leave a reply