De wensster

In het begin van het jaar had groep 3 soms de behoefte om even af te schaken. Dit deed ik vaak via een energizer, tot ik in gesprek kwam met een medestudent. Deze student deed namelijk tussendoor wel eens mediteren met kinderen door het boekje: ‘De wensster’ (geschreven door: Marneta Viegas).

Hij zette dan rustige muziek op, deed de lichten uit en las een verhaal uit het boekje voor. De kinderen moesten hierbij in hun hoofd een voorstelling vormen van het verhaal. Door zijn goede ervaring heb ik dit boekje ook besteld. De 52 verhaaltjes die als meditaties voorgelezen worden zijn bedoeld om kinderen geestelijk te laten ontspannen. Aan het eind van elk verhaal staan kreten zoals: al mijn wensen komen uit, ik gun mezelf tijd om na te denken en te voelen, ik voel me vrij, ik mag dromen, ik word bemind en beschermd.

De kinderen uit groep 3 vinden dit een heerlijke manier om te ontspannen. Wanneer we heel hard hebben gewerkt vragen ze zelfs zelf naar dit boekje. Ik vind het leuk om de verschillen tussen kinderen te zien terwijl ik een verhaal voorlees. De een doet zijn ogen dicht, de ander kijkt om zich heen, een valt er bijna in slaap en weer een ander kan toch niet rustig worden. Na afloop van een verhaal vraag ik vaak hoe de kinderen het ervaren hebben, ik merk dat wanneer ik het veel doe in de groep steeds meer kinderen het fijn beginnen vinden.

Dit boek is ook goed geschikt voor ouders om voor het slapen voor te lezen aan kind(eren).

Wanneer je het boekje wilt bestellen kun je dat via bol.com doen: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/relax-kids-de-wens-ster/1001004004464058/index.html natuurlijk kun je het boekje ook gewoon in een andere (online)winkel kopen.

Hoe creëer jij ‘afschakel/rust-momentjes’ in jouw groep?

Leave a reply