Dierendag – mini activiteiten

Activiteit 1 – dieren kring
Verzamel in een tas een aantal dieren knuffels. Dit kunnen de knuffels zijn die de kinderen zelf mee nemen op dierendag of misschien heb jezelf wel een aantal dierenknuffels thuis. Neem een dier in je hoofd en omschrijf het dier zonder het bij naam te noemen. De kinderen moeten het dier raden. Als dit goed gaat kun je een kind de taak geven om een dier in zijn of haar hoofd te nemen en te omschrijven voor de klas. Alle dieren die goed geraden zijn komen op een speciale plek in de klas, het is vandaag immers dierendag.

Activiteit 2 – dierendokter
Wat ik vroeger ook altijd leuk vond was de dierendokter tijdens dierendag. Handige mama’s, papa’s, opa’s of oma’s worden gevraagd om naar school te komen om dierenknuffels te repareren. Tijdens dierendag mogen de kinderen dus een dierenknuffel meenemen die een beetje ziek/stuk is. Denk hierbij aan een oog uit of een naad los. Samen met de helpende handen gaan de kinderen hun knuffel maken, natuurlijk krijgt de knuffel ook een verbandje om en een pillendoosje (doosje rozijntjes) mee naar huis om snel weer beter te worden. Ik kan mij deze activiteit echt nog goed herinneren van mijn basisschooltijd, ik keek er elke keer weer naar uit.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>