Dopper – changemaker challenge

Video-still2

Wegwerp – plastic, het komt vaak in het nieuws en we zullen er toch ook iets mee moeten doen binnen het onderwijs! Je kunt nu samen met jouw klas in actie komen en ervoor zorgen dat het wegwerp-plastic uit de wereld verdwijnt. 

Video-still2

 

 

 

 

 

Hoe kun je in actie komen?
Door mee te doen aan de Dopper Changemaker Challenge Junior. In ongeveer twee uurtjes gaan de leerlingen in groepjes samen verschillende oplossingen bedenken voor dit grote probleem in de wereld. De verschillende oplossingen kun je uploaden en hieruit kiest dopper winnaars.

Wat krijgen de winnaars?
- Je mag jouw oplossing pitchen voor invloedrijke en belangrijke mensen die kunnen helpen om jouw idee werkelijkheid te maken!
- Jouw verhaal krijgt behoorlijk wat (social) media aandacht. Zo maken we een video die jij met iedereen kunt delen. En wij delen deze natuurlijk ook, zodat je nog meer mensen kan overtuigen om hun gedrag te veranderen!
- Jouw oplossing komt in het boek ‘Stella en Stinky herschrijven het plastic verhaal’, en natuurlijk zorgt jouw idee dat het verhaal goed afloopt! Best cool, toch?

Hoe ga je als leerkracht te werk om met de klas te kunnen starten aan de challenge?
Met behulp van het lespakket dat je kunt downloaden nadat je je hebt aangemeld. Als leerkracht krijg je een presentatie die je zo kunt gebruiken, ook zijn er werkbladen die gemakkelijk zijn in te zetten. Het vraagt misschien 10 minuutjes voorbereidingstijd. In de handleiding staat precies welke stappen je moet doorlopen. Je kunt door middel van vragen die je krijgt aangereikt de kinderen steeds een stap verder helpen in het ontwerpproces en zo uiteindelijk tot een succesvolle challenge komen.

CMCJ_FB_General_3a

 

 

 

 


Je kunt tot uiterlijk 15 mei 2020 de verschillende oplossingen via de site uploaden.

Leave a reply