Drie ideeën voor het moederdag cadeautje

De afgelopen weken voor de meivakantie heb ik in verschillende groepen het moederdag cadeautje gemaakt met de kinderen. Waarschijnlijk komt dit bericht iets te laat, maar misschien heb je er volgend jaar iets aan.

Graag wil ik drie ideeën met je delen, twee ideeën heb ik zelf uitgevoerd en een idee komt van mijn tante. Zij werkt ook in het onderwijs en heeft dit jaar groep 1 en 2.

Etagere van de kinderen van groep 5

foto 1 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiervoor heb je 2 papieren bordjes nodig, een afbeelding van een theepot, kurken, een plastic potje voor onderaan en een sateprikker. Om het geheel op te leuke kunnen de kinderen met restpapier er allerlei neppe bonbons op knutselen. De kinderen kwamen zelf met het idee om ook echte snoepjes en chocolaatjes mee te nemen voor op de etagere.

 

3D-bloemenschilderij van groep 4

foto 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiervoor heb je de deksel van een schoenendoos, een eierdoos (voor de blaadjes), 3 rietjes (voor de steeltjes) en een grote strik nodig. Om de deksel te verven heb je blauwe verf nodig en rood en gele verf voor de bloemblaadjes. Achterop de deksel heb ik een plakhaakje bevestigd, zodat het schilderij ook aan de muur kan worden gehangen.

Bloempot met bloemetjes voor mama

foto 31 foto 21 foto 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiervoor heb je een plastic pot nodig, slaolie om de pot voor de papier-maché mee in te wrijven, papier-maché, aarde, bloemetjes, verf en vrolijke sissel. Omdat je de plastic pot met slaolie hebt ingesmeerd kun je de pot nadat de papier-maché hard is ervan aftrekken. Dit ging alleen niet bij elke pot even gemakkelijk.

Nu alweer ideeën gaan bedenken voor vaderdag!

One comment on “Drie ideeën voor het moederdag cadeautje

  1. Marij

    Heej Femke!
    Ik zie het. …. Je bent nog steeds heel leuk bezig!
    Heerlijk om te zien!
    Ik begin na de vakantie weer met thema beroepen. Ik zou je zo weer als stagiaire willen hebben om de kappershoek in te richten en te begeleiden. … Wat was het toch leuk!

Leave a reply