Foodie friday: courgette bruschetta’s

Het heeft even geduurd maar vandaag deel ik een tweede recept met jullie: courgette bruschetta’s. Een lekker hapje om tijdens een vakantie avond van te genieten!

courgette bruschetta 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijd: 15 min. + 20 min. in de oven
Recept voor 3/4 personen

Benodigde ingrediënten:
Halve courgette
- 2 grote tomaten
- 2 bosuitjes (een kleine gewoon uitje kan ook)
- Bruschetta kruiden van de oil & vinegar of andere kruiden die je lekker vindt.
- Geraspte kaas
- Olijfolie

Keukenbenodigdheden:
Snijplank
- Snijmes
- Bakje
- Twee theelepeltjes
- Bakvorm
- Bakpapier
- Oven

Stappenplan:
1. Was de tomaten en snij ze in kleine stukjes, teveel aan vruchtvlees eruit laten (anders worden ze te vochtig)
2. Snij de bosuitjes in dunne reepjes
3. Snij de courgette in plakjes van ongeveer 3/4 cm en leg ze op een stukje bakpapier in een bakvorm
4. Meng de tomaten stukjes, bosuitjes en bruschetta kruiden door elkaar en voeg olijfolie toe
5. De tomatenmix leg je voorzichtig met twee kleine lepeltjes op de plakjes courgette
6. Strooi over elk plakje courgette een beetje geraspte kaas
7. Zet de bakvorm in de oven en bak de plakjes ongeveer 20 minuten op 200 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>