Ideeën vaderdag

In de methode taalverhaal staat dit gedicht:

Samen met de kinderen heb ik het gedichtje gelezen en stil gestaan bij de hoofdletters vooraan elke zin. Van boven naar beneden lees je namelijk de naam: Anna.

Aan de kinderen was het de opdracht om eenzelfde soort gedicht te schrijven, maar dan met de naam van papa. Er zijn super veel leuke gedichtjes door de kinderen bedacht. Ik heb het de kinderen eerst in het taalschrift laten schrijven en na verbetering van mij hebben de kinderen het in het net geschreven met vulpen.

Het cadeautje voor vaderdag worden twee dingen voor in de auto. De kinderen maken een mascotte van een oranje hesje (wat je eigenlijk over een bierflesje moet schuiven, gespaard door een kind).  Deze mascotte is papa in het EK voetbal tenue. De mascotte kan aan de achteruitkijk spiegel van de auto worden gehangen.

Ook maken de kinderen een EK-parkeerschijf. Via: parkeerschijf1 parkeerschijf2 zijn de bestanden van de parkeerschijf te downloaden. De parkeerschijf laat ik in de kleuren: rood, wit, blauw en oranje inkleuren en verder mooi versieren.

Welk vaderdag gedichtje en cadeautje maak jij met de klas?

2 comments on “Ideeën vaderdag

  1. Anjo

    Leuk idee, van dat shirtje over een bierflesje. Heb je daar ook een mal van misschien?

    1. Digifemke

      Een meisje uit groep 2 had al die shirtjes gespaard (weet niet waarbij), dus die zijn van echt stof. Ik denk dat je die shirtjes ook wel kunt maken van papier als je een beetje handig bent. Even meten met een bierflesje erbij. Succes!

Leave a reply