Kennismaking nieuwe klas

Om de kinderen in een nieuwe klas een beetje beter te leren kennen kun je gebruik maken van een grote dobbelsteen. Deze dobbelsteen maak je van een vierkante doos. Op deze doos plak je plaatjes van:

- Mijn lievelingsdier
- Mijn lievelingseten
- Mijn lievelingskleur
- Mijn favoriete sport
- Mijn grootste wens
- Mijn lievelingsspeelgoed

Natuurlijk kun je sommige plaatjes ook veranderen naar eigen inzicht. Dit kennismakingsspel is geschikt voor de onderbouw, en wanneer je de plaatjes iets kunt veranderen kun je het misschien ook wel voor de midden – en bovenbouw gebruiken.

Dit spel speel je in een kring, je probeert om zoveel mogelijk kinderen aan de beurt te laten. Het spel kun je altijd nog later oppakken wanneer je 5 minuutjes over hebt. Natuurlijk speel jezelf ook mee, zodat de kinderen jou ook leren kennen. Je kunt misschien ook bij het bespreken van de plaatjes al jou mening geven, dan weten de kinderen het meteen.

Ik heb dit spel nu al twee keer gespeeld (een keer in een groep 2 en een keer in een keer in groep 3). De kinderen vinden het erg leuk, zo komen ze zelf ook meer te weten over hun klasgenootjes.

 

Leave a reply