Kinderzwerfboek

Twitter is mijn grote vriend. Door twitter kom ik steeds weer op nieuwe ideeën. Zo kwam ik 21 juli via onderwijsgek op het idee van het zwerfboek.

Naar aanleiding van zijn tweet ben ik via google, mijn andere grote vriend, de stichting kinderhulp gaan opzoeken. Na wat informatie te hebben gelezen heb ik een zwerfboek pakket (helemaal gratis) besteld. Na een paar dagen wachten kreeg ik de envelope in de brievenbus. In deze envelope zit: een informatiebrief over het kinderzwerfboek, een informatiefolder van kinderhulp, stickers voor op de zwerfboeken te plakken en leeswijzers met informatie over het idee van het zwerfboek.

Nu zul je wel denken, maar wat is een zwerfboek?
Een zwerfboek is een boek dat graag gelezen wil worden en nooit in de kast wil komen. Heb je het boek uit? Geef het dan door! Of laat het boek spannend achter bij de winkel in de buurt of stop het in de brievenbus bij de buren.

Waarom neemt kinderhulp het initiatief om boeken te laten zwerven?
Volgens kinderhulp dreigen er 300 openbare bibliotheken over heel Nederland te verdwijnen. Vele kinderen zullen hierdoor weinig tot geen boeken meer lezen. En dat terwijl lezen leuk en belangrijk is! Kinderhulp hoopt dat er in een jaar tijd 1 miljoen kinderboeken gaan zwerven. Dus: lees ze, laat ze zwerven en zegt het voort!

Ook kun je een vrijwillige bijdrage storten op giro 404040 (ten name van Kinderhulp te Deventer).

Mijn boek gaat zwerven….

…veel plezier!

Leave a reply