Kruidige gehakttaart

Een nieuwe categorie op digifemke.nl, koken met Digifemke. Koken is een van mijn hobby’s waar ik van geniet na een dagje in het onderwijs! Vandaag trap ik af met een kruidige gehakttaart.

Morgen is alweer de laatste werkdag van de week. Ik vind het leuk om ons aan het einde van een werkweek te trakteren op iets lekkers en wil jou door middel van dit artikel inspireren om zelf ook deze heerlijke kruidige gehakttaart te maken.

kruidige taart 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijd: 15 min. + 40 min. in de oven
Recept voor 3/4 personen

Benodigde ingrediënten:
bladerdeeg (ik koop altijd Belbake van Lidl, gemakkelijk in gebruik, omdat het een ronde vorm heeft die je zo over de taartvorm legt.)
belbake lidl

 

 

 

1 ui
250 gehakt
3 lepels pesto
10 olijven (ontpit)
10 cherrytomaatjes
klein blikje maïs
peper / zout + andere kruiden naar smaak (bijv. paprika, Italiaanse kruiden)
2 eieren
200 ml melk
paneermeel

Keukenbenodigdheden:
koekenpan
taartvorm
hakmolen
oven
optioneel: uiensnijder Action

Stappenplan:
1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
2.  Snipper een uitje heel fijn. Ik gebruik hier zelf een uiensnijder van de Action voor, heel gemakkelijk in gebruik en super goedkoop!
3.  Giet in een koekenpan een beetje vloeibare boter of olijfolie en fruit hierin het uitje aan.
4. Voeg het gehakt toe en kruid met peper, zout en andere kruiden naar smaak.
5. Doe in een automatische hakmolen de tomaatjes, olijven en pesto. Blend het geheel tot er een papje ontstaat. Voeg dit toe aan het gehakt en bak het aan.
6. Voeg als laatste de uitgelekte maïs toe.
7. Vet de taartvorm in en bedek erna de taartvorm met het bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Strooi wat paneermeel op het bladerdeeg, zodat de taart niet te sompig wordt.
8. Schep het gehaktmengsel op het bladerdeeg.
9. Meng in een kommetje de melk met de eieren en giet het over het gehaktmengsel.
10. Zet het geheel in een voorverwarmde oven en bak het gedurende 40 minuten af op 200 graden.

Smullen maar!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>