Lees schrijf kwebbel hoek – week

Deze week staat in het teken van de lees schrijf kwebbel hoek. Elke dag post ik een nieuw idee voor in de lees schrijf kwebbel hoek. De ideeën die ik allemaal voor deze week bedacht en gevonden heb via pinterest zijn:

Lege boekjes: Kleuters kunnen in deze lege boekjes zelf hun eigen verhaal schrijven / tekenen.

Tijdschriften: Uit de tijdschriften kunnen de kleuters letters knippen en geheime brieven maken.

Wenskaart: Op een kant van de wenskaart kunnen de kleuters het adres, de postzegel en een klein berichtje schrijven en op de andere kant kunnen ze een mooie tekening maken. Leuk als er iemand jarig is, in plaats van een kleurplaat.

Stiptekening: leg een aantal stiptekeningen in de hoek. Deze stiptekeningen zijn nog niet helemaal af. De kleuters moeten de tekeningen af maken.

Leesdomino: domino met letters, woorden en hele zinnen.

Foto’s van de kinderen en de naam: maak een foto van elk kind of gebruik de pasfoto en schrijf hier zijn of haar naam bij. Plak al deze foto’s en namen op een groot vel, of maak er aparte kaartjes van. Maak ook werkbladen met de verschillende foto’s en erachter een schrijflijn. De kinderen moeten de naam van het kind erachter schrijven.

Geheimtaal: maak een groot blad van het hele alfabet en schrijf erachter een symbool. Alle symbolen vormen de geheimtaal.  Zo kunnen de kinderen elkaar korte briefjes schrijven in geheimtaal.

Deurhanger: leg een aantal lege deurhangers (gekopieerd op wat dikker papier) in de hoek. De kinderen kunnen hun eigen deurhanger maken, met tekst en een tekening.

De wenskaart, stiptekening, leesdomino, geheimtaal en de deurhanger komen in de loop van deze week uitgewerkt op mijn site te staan. Je kunt deze ideeën zo in de klas gebruiken.

Hoe verrijk jij de lees schrijf kwebbel hoek?

 

Leave a reply