Liedjes – en versjes doos

Kun jij alle liedjes onthouden die je de kinderen in de klas leert? Ik ben hier namelijk best slecht in en heb daarom iets heel simpels bedacht; namelijk een liedjes – en versjes doos.

Steeds wanneer de kinderen een nieuw liedje of versje leren maak ik een kaartje waarop de tekst van dit liedje staat. Voorop het kaartje komt een plaatje te staan wat met dit liedje of versje te maken heeft. Het liedje of versje gaat dan in de liedjes – en versjes doos.

 

Leuk om te gebruiken als energizer! De kinderen mogen natuurlijk kiezen :)

Leer de kinderen ook dansliedjes aan, dus waar bewegingen bij zitten, zo kunnen ze even tussendoor hun extra energie kwijt. Een heel leuk en oud liedje om hiervoor te gebruiken is: ik ben geboren in Friesland.

Ik ben geboren in Frieseland
Frieseland, Frieseland
Ik ben geboren in Frieseland
En daarom ben ik hier

Van jampot jampot likkelikkelik
Van jampot jampot likkelikkelik
En daarom ben ik hier

Hierbij kun je een klapspelletje doen met z’n tweeen, net zoals bijvoorbeeld: ik stond laatst voor een poppenkraam.

 

 

 

Leave a reply