Mama’s schitteren in de sterren

Kinderen willen graag over hun mama vertellen tijdens het thema moederdag. Om niet steeds rond hetzelfde onderwerp te praten heb ik 4 subonderwerpen bedacht namelijk:

- Dit doet mijn mama het liefste
- Deze bloemen ruiken volgens mijn mama het lekkerste
- De lievelingsparfum van mijn mama is
- Het mooiste kledingstuk van mijn mama is

Schermafbeelding 2015-04-23 om 18.28.57

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de voorkant staat een symbooltje dat refereert naar het subonderwerp (in het voorbeeld een parfumflesje – de lievelingsparfum van mijn mama is…), op de achterkant tekenen de kinderen met potlood hun antwoord. Ik begrijp dat dit niet altijd even gemakkelijk is voor de kinderen, maar op deze manier hebben ze wel even denktijd voor zichzelf.

Achteraf zoeken ze de andere kinderen op met hetzelfde symbool, samen dienen ze een ster te vormen. Wanneer de groep is gevormd praten ze over hun subonderwerp. Na de korte gesprekje onderling worden de sterren aan elkaar geplakt en kunnen opvallende tekeningen gezamenlijk in de grote kring worden besproken.

Leuk is om deze mama schitterende sterren rond het woord: moederdag te hangen, zo ontstaat een beeldweb waar achteraf nog woorden door de juf of meester bij kunnen worden geschreven, gebruik hiervoor een whitebord. Van een beeldweb ontstaat er dan een woord-beeldweb.

Download hier de verschillende sterren, om het voor de kinderen nog gemakkelijker te maken kun je er ook voor kiezen om de verschillende sterren allemaal een andere kleur te geven.

Leave a reply