Meervoudige intelligentie draken

Ik ben gedurende deze vakantie druk bezig met mijn onderzoek. Mijn onderzoeksvraag zoals ik hem nu geformuleerd heb is: Worden keersommen (van 0 t/m 10) beter opgebouwd en geautomatiseerd als het reguliere aanbod aangevuld wordt met oefenvormen vanuit meervoudige intelligentie?

Om mijn onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden maak ik meervoudige intelligentie taakkaarten bakken. Na uitleg kunnen de kinderen er tijdens keuzewerk en dagtaak zelfstandig mee aan de slag gaan. Per intelligentie ga ik namelijk een bak maken rondom de keersommen. In deze bakken zitten taakkaarten.

Om duidelijk te maken om welke intelligentie per kaart en bak het gaat heb ik zelf meervoudige intelligentie draken getekend. De draken beelden elk hun eigen slimheden uit. Ook staat onder elke draak de slimheid geschreven. Ik heb gekozen voor draken, omdat de kinderen in mijn groep 4 allemaal (ook de meisjes) gek zijn van draken en deze het liefste tekenen (ze maken zelfs hele draken families). Zo probeer ik om hun belevingswereld extra bij mijn onderzoek te betrekken.

2 voorbeelden van mijn MI draken

Mijn tekeningen zijn al even af en het is nu tijd om ze te delen met jullie. Ik heb mij laten inspireren door de bekende barbapapa’s meervoudige intelligenties (deze gebruiken ze ook in groep 3) en door afbeeldingen op internet te zoeken van draken. Ook heb ik mijn eigen creativiteit eens goed laten werken.

 

De tekeningen van de draken MI’s kun je zowel groot als klein downloaden door op de volgende linkjes te klikken:MI.draken.groot MI.draken.klein

Wanneer je ze zelf wilt gaan gebruiken in de klas, mail mij dan eens een foto dat vind ik erg leuk. En wanneer je ze op je eigen site zet, link mijn site dan aub.

Nu ben ik nog op zoek naar goede bakken. Ik wil dat er per intelligentie een bak is met de taakkaarten en alle materialen die nodig zijn. Heeft iemand een goed idee (het liefst niet te duur)? 

3 comments on “Meervoudige intelligentie draken

 1. kitty janssen

  Wat een leuk idee. Zelf leerkracht van groep 4 , druk bezig met tafeltjes en intern een cursus boeiend onderwijs. Een onderdeel is M.I.
  Ik ben heel benieuwd wat jij in de bakken stopt, dus ik probeer je te blijven volgen.
  Wij zelf zijn begonnen met een soort MI kasten met verschillende materialen erin.

  k.janssen@obsgraswinkel.nl
  is mijn mail adres van school

 2. Juf Suus

  Ik weet natuurlijk niet wat je per bak allemaal wil toevoegen, maar anders zou je kunnen denken aan de houten lectuurbakken van IKEA. Je kan dan die leuke draakjes op de zijkant schilderen, zo zien kinderen gelijk om welke MI bak het gaat. De kaarten kan je er heel makkelijk in zetten. Ik heb deze bakken een paar jaar geleden ook gebruikt voor mijn onderzoek. Ik zal even kijken of ik een plaatje voor je kan vinden.

Leave a reply