Natuurslim MI tafeltjes

We zijn gestart met de MI keuzebakken. De kinderen vinden het super leuk en gaan ook met veel verschillende kieskaarten aan de slag. Een kieskaart wat bij natuurslim hoort heeft als titel: ‘Wat hoort waar bij?’

De uitleg over deze kieskaart is als volgt:

Nodig:
Blad met allerlei tafelsommen.
Kleurpotloden.
Potlood.

Uitleg:
Geef alle tafelsommen van een tafel dezelfde kleur. Wanneer er op je werkblad bijvoorbeeld sommen van de tafel van 2 en 3 staan kun je de sommen van de tafel van 2 rood kleuren en de sommen van de tafel van 3 geel. Hierna reken je de sommen uit.     

De kieskaart, natuurslim

Door het gebruik van de verschillende kleuren, ziet het tafelblad er al een stuk aantrekkelijker uit. Ook zijn de kinderen 2 keer bezig met de tafels. Een keer wanneer ze de tafels verschillende kleuren geven en een keer wanneer de kinderen de tafels moeten uitrekenen.

Deze manier van het leren van tafels sluit bij veel kinderen goed aan. Ze vinden het kleuren erg leuk en mogen van mij zelfs ook soms speciale markeerstiften gebruiken.

 De tafelbladen maak ik via: http://www.somprint.nl/werkblad-tafels.html hier kun jezelf aanklikken welke tafels er op een blad moeten komen staan.

Leave a reply