Get Adobe Flash player

Over juf Femke

Mijn naam is Femke Creusen, 27 jaar, woont samen met Yannick en ik ben juf in België.

Ik ben een creatieve juf, die wil zorgen voor inspirerend onderwijs, waarbij elke leerling wordt geïnspireerd om een stapje verder te komen in zijn of haar eigen ontwikkelingen.

‘Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor, catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.’ (Brown, 2011)

Deze quote geeft naar mijn mening duidelijk weer dat je als leerkracht moet geloven in de kracht van de leerlingen, je moet de leerling durven vertrouwen. Als jij vertrouwen in de leerling hebt ben je bezig om een ingang te vinden bij de leerling, om vanuit wat ze wel kunnen verder te werken aan hun ontwikkelingen en beperkingen. Leerlingen moeten kunnen experimenteren, dromen en ontdenken. Kortweg gezegd ben je aan het inspelen op hun talenten. Dit is een mooie stap naar adaptief onderwijs. Ook Stevens ziet adaptief onderwijs als een synoniem voor goed onderwijs: “Goed onderwijs is onderwijs dat elke leerling tot zijn recht laat komen, onderwijs waarin elke leerling zich op zijn plaats voelt.” (Stevens, 1997)

Adaptief onderwijs sluit mooi aan op passend onderwijs. Passend onderwijs vraagt veel van ons als leraren. Voor passend onderwijs heb je professionele leraren nodig die open staan voor diversiteit. Je moet vanuit een onderzoekende houding kennis en vaardigheden met betrekking tot het omgaan met verschillen tussen leerlingen verder ontwikkelen. Je moet als leerkracht durven denken in mogelijkheden. (Schram, 2013) Mede door mijn verschillende ervaringen in het onderwijs en mijn afgeronde studie master SEN, heb ik deze visie kunnen vormen.

Op mijn website schrijf ik over verschillende inspiraties met betrekking tot het onderwijs. Persoonlijke ervaringen, tips en inspirerende lesideeën vind je hier zeker terug.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws van Digifemke?
Volg me dan via Facebook of Pinterest!

 juffemke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lesideeën

 • Schrijven
 • Digi
 • Master SEN

Volg Digifemke

Follow me on TwitterFriend me on FacebookFollow me on Pinterest

Digifemke op Pinterest

 1. MINION THEMED DESK NAME TAGS (8 DIFFERENT VERSIONS!) - TeachersPayTeachers.com

  MINION THEMED DESK N
 2. You will receive a one page download with two identical minion themed nameplates. Thank you for your download. Look out for more minion themed products!

  You will receive a o
 3. Despicable Me Printables Printable Bookmarks

  Despicable Me Printa
 4. $ What Minion Themed classroom isn't complete without a Minion Birthday Certificates. 3 pages

  $ What Minion Themed
 5. eb468c23ccbc663391e944d3f28a8623.jpg 1,200×1,600 pixels

  eb468c23ccbc663391e9
 6. Let a Minion host the quote of the day in your classroom!

  Let a Minion host th