Propjes gooien – complimenten

Complimentenspel

Vandaag heb ik een super leuk spel met de kinderen van groep 4 gespeeld, ze mochten voor éen keer propjes gooien door de klas. Elke leerling keer een wit blaadje en daarop schreven ze hun eigen naam in het midden. Het blaadje vormde ze tot een prop. Samen telde we af van 3 naar 0 en dan mochten ze het propje door de klas gooien. Ze gingen dan meteen op zoek naar een propje, vouwde dit open, keken naar welke naam erop stond en schreven er een compliment bij. Dit heb ik een paar keer herhaald en erna heb ik de kinderen aan elkaar de blaadjes terug laten geven. Vooraf heb ik heel duidelijk gezegd dat ze alleen maar lieve dingen over elkaar mochten op schrijven, wanneer ik erachter zou komen dat er iets vervelends op zou staan zou het spel gedaan zijn. Gelukkig hebben ze allemaal zich aan deze regel gehouden.

Gerelateerde afbeelding

Dit spel heb ik overigens niet zelf bedacht maar op Facebook zien rondgaan, ik ben alleen helaas kwijt via wie ik hieraan ben gekomen. Mocht je dit weten dan mag je het overigens altijd laten weten, bij mij was het een groot succes!! Bedankt voor dit leuke idee!!

Durf jij het aan om met jouw leerlingen propjes te gooien door de klas? Plezier zeker weten!!

Ook maak ik veel gebruik van complimentenkaartjes van complimentenspel.nl, ik gebruik ze bijvoorbeeld wanneer er nog een paar minuutjes over zijn. Van een aantal complimentenkaartjes maak ik een waaier met het complimentje naar beneden. Een kind mag een kaartje trekken, dit hardop voorlezen en bedenken bij wie dit complimentje past. Het complimentje wordt nogmaals voorgelezen of gezegd tegen het kind dat is uitgekozen. Je ziet vaak kinderen glunderen van oor tot oor!! Ook kies ik tijdens het werken wel eens een kaartje uit en tijdens de evaluatie lees ik dit kaartje voor aan de hele klas, ze hebben met z’n allen dit compliment verdiend. Je kunt een aantal complimentenkaartjes downloaden via de site, of je kunt een pakje bestellen! Ook kun je je inschrijven voor een hele leuk workshop, ik ben alvast enthousiast!!

Complimentenspel

Leave a reply