Regenboogparachute – buiten spelend leren

Zeer tof speelgoed om samen met de gehele klas mee te spelen en te leren tijdens bewegingsactiviteiten is de regenboogparachute. Deze parachute is zeer fijn om buiten te gebruiken met ballen of ballonnen. De parachute kun je bestellen via www.lobbes.nl , dit is een regenboogparachute met 24 ballen voor €19,95. Super om te gebruiken tijdens de warme dagen!

Schermafbeelding 2016-05-12 om 13.50.43

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start:

Pak de parachute, leg hem goed uit en laat de kinderen eromheen staan. De leerlingen pakken de parachute vast bij de handvaten en samen trek je de parachute, door middel van de handvaten strak. Hierin leg je ballonnen of kleine ballen (ballenbak ballen lenen zich hier heel goed voor).

Mijn ideeën die je kunt gebruiken tijdens het werken met de parachute:

1. Zwaai tegelijk wanneer je door je knieën gaat met je armen omlaag, zo gaan de ballen/ballonnen omhoog. Probeer met de hele groep om de ballen/ballonnen allemaal weer terug op te vangen in de parachute. -> rekenactiviteit die je hieraan kunt koppelen is: hoeveel zitten er nog in de parachute en hoeveel zijn er uit? Waar zijn er meer en minder, uit of in de parachute?

2. Kies een aantal kinderen uit die de ballen/ballonnen die uit de parachute gaan er weer in mogen gooien binnen de tijd dat er een keer omlaag en omhoog is gegaan met de parachute. -> lukt het met 4 kinderen om alle ballonnen weer in de parachute te gooien? Lukt het ook met 3 kinderen?

3. Pak de stevige bal en gooi deze in de parachute, probeer het een paar keer uit met de groep. (Let op! Niet te hard, want de bal vliegt snel omhoog en uit de parachute!) -> hoe vaak kan de bal in de lucht worden gegooid?

4. Wanneer de stevige bal omhoog vliegt steken twee kinderen die tegenover elkaar staan over, en dan staan ze dus op de plek van de ander. Ze kunnen onder de parachute oversteken, maar ook rondom rennen.

5. Alleen de kinderen die bij de gele vlakken staan mogen de parachute bewegen, wanneer de juf of meester een andere kleur zegt nemen de  kinderen van die kleur de taak over. Zo worden spelenderwijs de kleuren geoefend.

De parachute is een ideaal om kinderen spelenderwijs te leren samenwerken. Heb jezelf nog meer ideeën om aan de slag te gaan met de parachute? Deel ze hieronder, dan kan ik de lijst verder aanvullen!!

Leave a reply