Review: Onder water, onder grond

Het boek onder water, onder grond gemaakt door Aleksandra en Daniel Mizielinscy is een mooi groot boek vol met prachtige afbeeldingen en weetjes. Het boek geeft allerlei geheimen onder water en onder de grond weer.

Het boek is opgedeeld in twee stukken: onder water en onder grond. Het boek is eigenlijk twee boeken in een: de ene helft van het boek speelt zich af onder de grond, als je het boek omdraait ben je onder water.

Schermafbeelding 2015-11-05 om 09.58.37

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een korte omschrijvingen van allebei de boeken:

- Onder water
Je wordt op een unieke reis meegenomen naar de diepste lagen van de zeeën en oceanen. Wat komt je allemaal tegen? Je ontmoet duikers en wetenschappers op onderzoeksschepen. Je maakt kennis met vissen, zeereuzen en de vreemdste diepzeebewoners. Door alle pagina’s te doorlopen ontdek je wat er onder water schuilt!

- Onder grond
Op een fascinerende manier word je meegenomen diep onder de grond. Je ontmoet er speleologen, mijnwerken en metrogebruikers. Ook ontdek je er fossiele van dinosaurussen, vind je eeuwenoude voorwerpen en eetbare knollen. Je start bij de dunne grondlaag onder je voeten en je wordt steeds verder gevoerd naar de hete kern van de aarde. Je ontdekt wat er allemaal onder de grond schuilt!

Een zeer fijn informatief boek wat goed te gebruiken is tijdens wereldoriënteerde lessen. Natuurlijk kun je het boek ook een mooi plaatsje geven in de boekenkast van de klas. 

Dit boek heb ik toegestuurd gekregen door uitgeverij TerraLannoo, bedankt!

Leave a reply