Review: Sammie en de wollen wonderenwedstrijd

Dit prentenboek heeft een humoristisch tintje met als thema: het achterna volgen van je passie!

9789000348343_download
Even in kort wat meer informatie over het prentenboek: de kat Sammie is anders dan de meeste katten. Hij jaagt niet achter muizen aan en maakt geen ruzie met honden. Sammie doet iets wat je nog nooit eerder een kat hebt zien doen, namelijk breien. Hij breidt allerlei dingen voor zijn vrienden, zoals: nekwarmers, truien, sokken, slurfkokers en trappelpakken. Op een dag ziet hij een poster hangen met als titel: de wollen wonderen wedstrijd! Hij is meteen enthousiast en gaat meedoen aan de wedstrijd, maar dan raakt zijn wol op…. De vraag is natuurlijk of het Sammie lukt om toch iets creatiefs te maken voor de wedstrijd om zo de wedstrijd te winnen. Zal het hem lukken….?

Het is een zeer kleurrijk prentenboek, met grote en kleine lettertypes. Het is een vrij druk prentenboek, maar toch valt het verhaal goed te volgen. Sommige woorden moet je wel tijdens of na het lezen uitleggen, zoals staartwarmers, bivakmutsen, trappelpakken en raffelt.

Dit boek zou je tijdens verschillende thema’s kunnen gebruiken, denk bijvoorbeeld aan het thema winter of vriendschap. Misschien krijg je de kleuters zelfs zo ver om ook te gaan breien, organiseer dan een middagje breien met hulp van mama’s en oma’s, succes verzekerd!!

Ben je net zo enthousiast als ik, bestel het boek dan hier.

Ik heb het boek opgestuurd gekregen door Uitgeverij Unieboek, bedankt!!

Leave a reply