Schrijf een brief aan de klas!

Gisteren heb ik een brief geschreven aan mijn klas. Dit heb ik gedaan, omdat onze taal les over brieven schrijven ging. Door mijn introductie brief was het gemakkelijker en interessanter voor kinderen om een overstap te maken naar het taalboek (methode taalverhaal).

De kinderen kregen als start de opdracht om de tekst op het digibord eens te lezen.

De brief aan de klas ter introductie van de taal les

Veel kinderen zagen direct dat het een brief was en dat deze brief geschreven was door mij. Ze reageerde allemaal erg enthousiast. Aan de hand van mijn brief hebben wij de kenmerken van een brief besproken. De kinderen hebben daarna de brief in het boek verder af gemaakt. Als klaar opdracht mochten de kinderen een brief terug schrijven aan mij. Ik heb erg veel leuke brieven gezien. Waaronder de volgende:

De brief van Robin

Hoi juf,

Ik heb je brief gelezen.
Ik vond het fantastisch en ook wat ik het beste vind dat je zo iets tegen je klas wilt zeggen.
Dat is gewoon perfect.

Groetjes Robin
uit de klas van juf Femke

(Eigenlijk moesten de kinderen de brief  in hun schrift schrijven, maar hij was al zo druk begonnen dat ik het hem verder op zijn blaadje heb laten afschrijven. Hij was zo goed bezig!)

 

Leave a reply