Tingeling boekje – heen en weer schriftje

Afgelopen schooljaar ben ik een half jaar juf geweest van een derde kleuterklas (groep 2). In deze kleuterklas en in de andere kleuterklassen op deze school had elk kind een tingeling boekje oftewel een heen en weer schriftje.

Wanneer er belangrijke briefjes waren werden deze in de boekjes geplakt met een plakstift. De ouders tekende na het lezen ervan het af voor gezien. Ook konden de ouders hier berichtjes in schrijven, want sommige kinderen kwamen met de schoolbus naar school. Soms werden de briefjes er ook los in gelegd (bij bijvoorbeeld een invulstrookje), maar dan werd in het schriftje geschreven: ‘zie briefje schoolreisje’. Ook dit tekende de ouders af voor gezien. Zelf vond ik dit een hele handige manier om ouders te informeren. Je weet als juf dat de briefjes wel of niet gelezen worden, je kunt nakijken of het is afgetekend. Losse briefjes raken vaak kwijt, mails worden soms niet gelezen …. op deze manier voorkom je deze problemen.

Nog een laatste tip: zorg voor hoesjes om de schriftjes.
Schermafbeelding 2015-07-28 om 12.42.20

 

 

 

 

 

 

 

Als extra bescherming (denk aan lekkende drinkflesje) zaten om onze schriftjes ook ziplock zakjes van bijvoorbeeld de Ikea.

Op welke manier informeer jij de ouders van jouw klas? Wat vind je van deze manier? 

Leave a reply