Winter mobile knutselen

In groep 5 ben ik vorige week begonnen met het knutselen van een winter mobile. De kinderen moeten allemaal een wolk maken van papier en hier 3 touwtjes aan bevestigen. De touwtjes moeten worden versierd met winter knutsels. Welke knutsels ze eraan willen hangen mogen de kinderen helemaal zelf weten. Het enigste wat ik wil is dat ze de knutsels dubbelzijdig maken, zodat je ze van zowel buiten als binnen kan bekijken als je ze voor het raam hangt.

Deze opdracht neemt wel wat tijd in beslag en is niet in een les af, maar als de mobiles klaar zijn hebben de kinderen wel echt iets gemaakt waar ze hun eigen ideeën over de winter op hebben kunnen vastleggen.

Winter knutsels

 

 

3 comments on “Winter mobile knutselen

 1. Sarina Van den Eynde

  Dag juf Femke,

  Ik zag jouw lesidee omtrent het knutselen van een winter mobile. Dit vind ik een fijn idee!
  De hele maandag januari en de eerste week van februari 2016 doe ik stage in een derde leerjaar (groep 5). Tijdens de eerste week moet ik een les beeld geven rond het thema winter. Dit lijkt mij een leuk idee!

  Heb jij hiervan een concrete lesvoorbereiding?
  Kan je even zeggen hoelang de kinderen er in totaal aan zitten (ik zag dat dit niet op één les af is… daarom dat ik het even bevraag).

  Alvast bedankt!

  Sarina

  Met vriendelijke groeten,
  Sarina Van den Eynde

 2. Marissa

  Jeeej, weer leuke nieuwe ideetjes!! (Alleen nog even wachten voordat ik ze kan uitvoeren… ;)

Leave a reply